Meet The Carbon Zero Club

Wij zijn een club gedreven mensen met dezelfde passie: CO2-uitstoot zoveel mogelijk reduceren en tegelijkertijd besparen op je energierekening. Wij zijn gemotiveerde, visionaire doeners die je bedrijf helpen met de transitie naar nul CO2. Zie ons als de katalysator die de transitie voor je kan opstarten, actiegerichte projectmanagers die de tijd en de kennis hebben om je op weg te helpen.
Wij gaan voor ZERO, jij toch ook?

Ben jij ook zo’n gedreven persoon
en wil je helpen met de reductie van de CO2-uitstoot?

“Wacht niet op het perfecte moment. Pak het moment en maak het perfect. ”

Who I am

Hi! Mijn naam is Liliana. Ik ben industrieel ingenieur, expert in Operational Excellence en de oprichter van The Carbon Zero Club. Ik ben Colombiaanse, getrouwd met een Belg, moeder van 2 jongens en ik woon sinds 2006 in Nederland.

My hero’s journey

Nadat ik het boek ‘De verborgen impact’ van Babette Porcelijn had gelezen, werd ik mij bewust van de uitdaging waar we momenteel voor staan: we hebben nog maar 9 jaar om de CO2-uitstoot terug te brengen tot nul en de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5º C. Dit betekent dat we de transitie naar duurzame energie moeten versnellen om de planeet leefbaar te houden voor onze kinderen.

Om deze reden stopte ik in 2021 met al mijn activiteiten zodat ik me kon focussen op deze uitdaging. Als eerste heb ik Urgenda geholpen met het organiseren van de Climate Miles 2021 en heb ik me verdiept in de urgentie van de transitie en de beschikbare oplossingen.

Nu gebruik ik mijn talenten als full-time consultant, project- of programmamanager en help ik bedrijven hun CO2-voetafdruk te verkleinen en hun plannen voor de energietransitie te implementeren. Want er is voor mijn kinderen geen Planeet B.

Past experiences with…

Efeso, Trouw Nutricia, Vrumona, FrieslandCampina, Tetrapak, Bel Leerdamer, Multideur, AIG, CNH, VSM, Radson, Crisp, Marley Spoon, Prinsen & Berning, InfinitCare, Urgenda.

My superpowers to share with clients

Mijn superpowers zijn: ik ben een vechter, ondernemer en verbinder van mensen. Ik ben een gedreven teamspeler, resultaatgericht, lever besparingen, los problemen op, verminder afval en verliezen. Ik ben op mijn best als er een gericht verbeteringsplan ontwikkeld moet worden en daarna geïmplementeerd met een multifunctioneel team totdat er resultaten geboekt worden.

“Ik heb nooit kunnen accepteren dat je gevangen zou zijn in een bepaalde status quo. ”

Who I am

Ik ben een professional die gelooft dat je met de juiste samenwerking, vaardigheden en mindset elke uitdaging aan kan. Door mensen te laten ervaren dat zij ertoe doen gaan zij zichzelf en hun omgeving verbeteren. The journey is the reward!

Getrouwd, vader van twee zoons. Voor spanning en ontspanning ga ik graag naar de bossen en de bergen, de natuur op haar best!

My hero’s journey
Ik heb nooit kunnen accepteren dat je gevangen zou zijn in een bepaalde status quo. Dus altijd de drive gehad om daar zelf verandering in aan te brengen, door problemen te analyseren en op te lossen. Continu te leren en dit weer in de praktijk te brengen. Mede dankzij een werktuigbouwkundige en bedrijfskundige achtergrond sterk geworden op het gebied van continu verbeteren in de breedste zin des woords. De industrie staat voor een grote en belangrijke uitdaging. En die kunnen samen we aan!
Past experiences with…

Efeso, Accelerant, Gwynt, Trespa, Danone, FrieslandCampina, Aviko, Bakkersland, Remia, Elho, Ineos Styrolution, Ojah, Merford, Qizini, Vink, Arkema, Stegeman, Eaton, De Rijke, Voest Alpine, Mitsubishi, SHC, ARV, Maaklab Arnhem.

My superpowers to share with clients
IIk schep perspectief, creëer nieuwe inzichten en doe dat graag met met je medewerkers. Ik ben conceptueel sterk, maar pragmatisch in implementatie.

“Screw it,
just do it! ”

Who I am

Een verbindende en hands-on consultant die, samen met mensen uit verschillende disciplines, de beste resultaten neerzet. Ik wil dat mensen zich goed voelen in hun rol en duidelijk hebben hoe ze bijdragen aan de missie en visie van het bedrijf waarvoor ze werken. Dit doe ik door te ondersteunen in de vertaling van de strategie naar de operatie. Ik gebruik tools en methodieken op een creatieve en klantgerichte manier. 

In mijn vrije tijd leer ik piano spelen en ben ik graag buiten in zowel binnen- als buitenland, de vakanties met mijn gezin brengen we (wild) kamperend door.

My hero’s journey
Privé probeer ik mijn CO2 footprint zo laag mogelijk te houden. Graag wil ik dit uitbreiden en mijn kennis, ervaring en persoonlijkheid inzetten om bedrijven hetzelfde te laten doen. Ik wil bijdragen aan een betere wereld voor mens, flora en fauna.
Past experiences with…

ABNAMRO, Heineken, Schuitema, Nuon, TenneT, Agrekko, Smiths Food Group-Pepsico, Tembo Group, PGI NonWovens, Saint Gobain-Isover, FrieslandCampina, Bel Leerdammer, Johma, Heinen en Hopman, Boboli, Efeso, Improven, Crisp, Farm Frites, Christelijk College de Noordgouw.

My superpowers to share with clients

Ik heb altijd oog voor het veranderproces en de mens, heb een positieve, resultaatgerichte aanpak, een open houding en ik maak complexiteit gemakkelijk.  

“Laten we samenwerken en verhalen schrijven die de wereld een betere plek maken, één stap tegelijk. ”

Who I am

Hallo, ik ben Patrick Baeyens, een wereldburger met wortels in zowel België als Colombia. Mijn levensverhaal is er een van grenzen overstijgen, continue groei en het nastreven van een betere wereld.

Gedurende mijn carrière van 20 jaar heb ik als consultant bij toonaangevende bedrijven zoals Ordina, CGI en Accenture gewerkt. Deze ervaringen hebben me de kans gegeven om een breed scala aan industrieën en projecten te verkennen, waarbij ik mijn vaardigheden in technologie, programma management en transformatie heb aangescherpt.

My hero’s journey

Mijn passie voor internationale samenwerking en persoonlijke ontwikkeling bracht mij naar de Rotterdam School of Management, waar ik onlangs mijn MBA Cum Laude heb afgerond. Tijdens mijn studie heb ik mij gericht op het ontwikkelen van vaardigheden die mij in staat stellen anderen te inspireren en te cocreëren, altijd met een nadruk op eerlijkheid, rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid.

Eerder in mijn academische reis behaalde ik een Master of Science in Elektrotechniek aan de KU Leuven, eveneens Cum Laude. Deze technische achtergrond stelt mij in staat om slimme technologieën toe te passen en complexe implementatietrajecten te begeleiden.

Past experiences with…
My superpowers to share with clients

Met een voet in twee werelden en een schat aan ervaring in de consulting, ben ik gedreven om een verschil te maken in de energietransitie en de strijd tegen klimaatverandering. Mijn visie reikt verder dan alleen feiten en cijfers. Ik wil mijn unieke achtergrond en vaardigheden benutten om samen met anderen een wereld te creëren waarin we trots kunnen zijn, zodat we de aarde beter achterlaten dan we haar hebben aangetroffen.

Join the Club

Deel jij onze passie? Of denk jij dat je iets kunt toevoegen aan ons team? De planeet kan alle hulp gebruiken!
Join The Carbon Zero Club! Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen contact met je op.